Talán az Lx.hu konyhás-listájáról vettem le ezt a receptet még évekkel ezelőtt és elkészítettem. Nagyon egyszerű és nagyon finom, különösen ilyenkor télvíz idején. Füstölt gyümölcs-szósz veszi körül az oldalast... Héjában főtt, majd a sütőben egy kis zsiradékkal átsütött apró szemű burgonya illik hozzá. Hozzávalók
- 25 dkg vegyes aszalt gyümölcs,
- 40 dkg füstölt oldalas,
- 1 evőkanál cukor,
- 1 egész fahéj,
- 1 citrom leve,
- őrölt bors
- 1 evőkanál liszt
- 1 dl tejföl
- só
Elkészítése
A gyümölcsöt egy éjszakára egy fél liter vízbe áztatjuk
A füstölt húst annyi vízben, amennyi ellepi 45 percig főzzük, hozzáadjuk a gyümölcsöt, citrom levet, fahéjat, a cukrot és puhára főzzük. Ha megfőtt a húst kivesszük és felszeleteljük, tálra rakjuk és körberakjuk a gyümölccsel. A lisztet a tejföllel, kis frissen őrölt borssal és egy kevés hideg vízzel simára keverjük, a húslébe habarjuk, egyszer felforraljuk, és a húsra öntjük.
Nagyon finom, talán ezért kapta a mennyei jelzőt.