A A A

Elemér barátunk szerint az igazi marhapörkölt elkészítése művészet. Ott kell állni mellette, figyelni kell rá, rázogatni kell, nem szabad hogy túl sok leve legyen, de az sem jó ha nincs leve. Én így készítem:

Hozzávalók

  • 1 kg felkockázott marhacomb,
  • 5-6 fej hagyma, súlyra majd annyi, mint a marhahús
  • 2-3 gerezd fokhagyma,
  • 1 evőkanál olaj,
  • csipet só, bors, majoránna,
  • 1 evőkanál gulyáskrém, vagy 1 ek. piros paprika
  • 1-2 evőkanál paradicsompüré,
  • 2-2,5 dl testes száraz vörösbor

Elkészítése

1 evőkanál olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát-, fokhagymát, rádobjuk a felkockázott húst. Rányomjuk a gulyás-krémet, paradicsompürét, hozzáadjuk a fűszereket. Állandó kevergetés közben a húskockák minden oldalát lepirítjuk (amíg fehér nem lesz), majd felöntjük 1/2 dl vörösbörral 1 dl vízzel. Gyakran rázogatjuk, és ha elfőtte volna a levét, mindig kevéske, 1/2 dl vörösbort öntünk hozzá. Jó 1 1/2 óra alatt lesz puha. A szaftjának jó sűrűnek kell lenni. Legfinomabb Feri féle kovászos házi kenyérrel, de ha az nincs, akkor egyszerűen vízben főtt krumplival és persze savanyúsággal.

 

A hozzászóláshoz be kell lépnie. Ha még nem regisztrált, a bal oldali menüben található linkre kattintva megteheti.