A A A

Ráckevén készítettem először ezt a saját kreálmányt, ahol a szombati piacon szereztünk be minden hozzávalót. Az ebéd igazán jól sikerült, ezért megosztom Veletek:

Hozzávalók

  • 1 kg hátszín, lehártyázva, vékony csíkokra vágva,
  • 1 kis fej hagyma,
  • 2-3 gerezd fokhagyma,
  • 3-4 ek szójaszósz,
  • só, bors, majoránna, bazsalikom,
  • 2-3 ek olívaolaj;
  • 1/2 kg gomba, fél szál póréhagyma,
  • 0,5 dl húsleves,
  • 2,5 dl tejföl,
  • 0,5 dl száraz fehérbor,
  • 2 ek étkezési keményítő,
  • pár csepp citromlé,
  • 1 szem kockacukor,
  • 1 csomag vágott kapor.

Elkészítése

Előző nap a húst az összezúzott fokhagymával és a fűszerekkel, szójával, olajjal bepácoljuk, hűtőbe rakjuk. Másnap 1 ek. olívaolajra rádobjuk a kis fej hagymát kockákra vágva, majd amikor üveges, akkor a húst nagy lángon átpirítjuk, hogy mindenhol fehér legyen, majd hozzáöntve a húslevest, kis lángra állítjuk és 2 órán át főzzük. Ha a levét elfőné, felöntjük a borral. Amikor puha a hús, hozzátesszük a felkarikázott póréhagymát, a szeletelt gombát, 3-4 perc alatt megpuhul a gomba, utána jöhet a tejfölben kikevert keményítő, a citromlé, a kockacukor és a végén a kapor. Rizzsel, vagy spagettivel tálaljuk.
Hosszúnak tűnik, de nagyon egyszerű és nagyon finom. Jó étvágyat!

A hozzászóláshoz be kell lépnie. Ha még nem regisztrált, a bal oldali menüben található linkre kattintva megteheti.