Ráckevén készítettem először ezt a saját kreálmányt, ahol a szombati piacon szereztünk be minden hozzávalót. Az ebéd igazán jól sikerült, ezért megosztom Veletek:
Hozzávalók
- 1 kg hátszín, lehártyázva, vékony csíkokra vágva,
- 1 kis fej hagyma,
- 2-3 gerezd fokhagyma,
- 3-4 ek szójaszósz,
- só, bors, majoránna, bazsalikom,
- 2-3 ek olívaolaj;
- 1/2 kg gomba, fél szál póréhagyma,
- 0,5 dl húsleves,
- 2,5 dl tejföl,
- 0,5 dl száraz fehérbor,
- 2 ek étkezési keményítő,
- pár csepp citromlé,
- 1 szem kockacukor,
- 1 csomag vágott kapor.
Elkészítése
Előző nap a húst az összezúzott fokhagymával és a fűszerekkel, szójával, olajjal bepácoljuk, hűtőbe rakjuk. Másnap 1 ek. olívaolajra rádobjuk a kis fej hagymát kockákra vágva, majd amikor üveges, akkor a húst nagy lángon átpirítjuk, hogy mindenhol fehér legyen, majd hozzáöntve a húslevest, kis lángra állítjuk és 2 órán át főzzük. Ha a levét elfőné, felöntjük a borral. Amikor puha a hús, hozzátesszük a felkarikázott póréhagymát, a szeletelt gombát, 3-4 perc alatt megpuhul a gomba, utána jöhet a tejfölben kikevert keményítő, a citromlé, a kockacukor és a végén a kapor. Rizzsel, vagy spagettivel tálaljuk.
Hosszúnak tűnik, de nagyon egyszerű és nagyon finom. Jó étvágyat!