Akár hideg pulykasült, akár hal kerül a karácsonyi asztalra, ez a naranccsal, almával, dióval és zellerrel készített saláta, remekül fog passzolni hozzá. Nálunk nagy kedvenc. Hozzávalók
- 1 közepes fej zeller,
- 2 szem alma,
- 2 evőkanál citromlé,
- 2 szem narancs,
- 10 dkg dió durvára törve,
- bors,
- 2 dl majonéz/házi készítésű
Elkészítése
A zellert, almát meghámozzuk, durva reszelőn lereszeljük, citromlével meglocsoljuk. A narancsot meghámozzuk, gerezdekre bontjuk, azokat is felezzük. Az összes alapanyagot a dióval és a majonézzel összekeverjük, salátalevelekkel kibélelt salátástálba tesszük, 1/2 napig a hűtőben érleljük. Szárnyas húshoz, halhoz kiváló!