A szokásos éves nagycsaládi összejövetel alkalmával ennek a salátának különösen nagy sikere volt. A menta saját kis fűszeres kertemből került a salátába, időnként lehet kapni cserépben.
Hozzávalók
- 2 szál zöldhagyma
- 25 dkg zöldborsó
- 1 fej saláta
- 2 evőkanál ollóval vágott, lazán rakott friss mentalevél
- 1 ek. mustár
- só, frissen őrölt bors,
- 1 tk. xillit, vagy édesítő
- 2-3 ek. borecet
- 2 teáskanál olívaolaj
Elkészítés
A salátaleveleket tépkedjük apróra, 2-3 levelet tegyünk fére a tálaláshoz. A zöldborsót - ha frissen vettük, - tisztítsuk meg és főzzük puhára. (Használhatunk konzerv borsót is, szűrjük le.)
Állítsuk össze a salátalét. Keverjük össze egy tálba a zöldhagymát (vagy snidlinget), a tépett salátaleveleket és a zöldborsót, öntsük rá a salátalét és szórjuk rá a mentaleveket. Keverjük össze, majd egy salátás tálba a salátalevekere kiöntve tálaljuk.
Hideg, meleg sültekhez, halhoz kiváló.