A A A

Mentas zoldborso salata tnA szokásos éves nagycsaládi összejövetel alkalmával ennek a salátának különösen nagy sikere volt. A menta saját kis fűszeres kertemből került a salátába, időnként lehet kapni cserépben.

 

 Hozzávalók

  • 2 szál zöldhagyma
  • 25 dkg zöldborsó
  • 1 fej saláta
  • 2 evőkanál ollóval vágott, lazán rakott friss mentalevél
  • 1 ek. mustár
  • só, frissen őrölt bors,
  • 1 tk. xillit, vagy édesítő
  • 2-3 ek. borecet
  • 2 teáskanál olívaolaj

 Elkészítés

A salátaleveleket tépkedjük apróra, 2-3 levelet tegyünk fére a tálaláshoz. A zöldborsót - ha frissen vettük, - tisztítsuk meg és főzzük puhára. (Használhatunk konzerv borsót is, szűrjük le.)
Állítsuk össze a salátalét. Keverjük össze egy tálba a zöldhagymát (vagy snidlinget), a tépett salátaleveleket és a zöldborsót, öntsük rá a salátalét és szórjuk rá a mentaleveket. Keverjük össze, majd egy salátás tálba a salátalevekere kiöntve tálaljuk.
Hideg, meleg sültekhez, halhoz kiváló.

A hozzászóláshoz be kell lépnie. Ha még nem regisztrált, a bal oldali menüben található linkre kattintva megteheti.