Ezt a krémet egy alkalommal tortakrémként használtam fel, de önállóan is tálalható poharakban 1-1 darabka gyümölccsel, kanálka áfonya lekvárral a tetején, esetleg tejszínhabbal turbózva. Most almával készült, de bármilyen más - különösen savanykás - gyümölccsel is elkészíthető. Nyáron málnával, meggyel, eperrel nagyon finom.
Hozzávalók
- 1/2 kg mascarpone
- 4-5 közepes alma kislikú reszelőn lereszelve
- reszelt citrom- és narancshéj
- 1 narancs kicsavart leve
- 1-2 ek savanykás lekvár
- vaniliás cukor
- csipet só
- kanírozott gyümölcsdarabkák felkockázva
- 1 zseléfix
Elkészítése
A zseléfixet 1 dl forró vízben feloldom, majd a kandírozott gyümölcsdarabkák kivételével az összes hozzávalót villával, - vagy akár turmixgéppel - összekeverem, a végén kerülnek bele a fenti gyümölcskockák. Meg kell kóstolni, ha szükséges utána kell ízesíteni, édesíteni. Ha tortakrémként használjuk, akkor még mielőtt megdermedne meg kell kenni a tortát. Tálaláskor mandarin-, szőlőszemekkel díszítjük. Ha gyümölcskrémként tálaljuk, akkor kis fagylaltos tányérokba kiszedve betesszük a hűtőbe. Ilyenkor gyümölcs-sziruppal, vagy tejszínhabbal tálaljuk. Egyszerű, gyors és nagyon finom.