A A A

Ezt a krémet egy alkalommal tortakrémként használtam fel, de önállóan is tálalható poharakban 1-1 darabka gyümölccsel, kanálka áfonya lekvárral a tetején, esetleg tejszínhabbal turbózva. Most almával készült, de bármilyen más - különösen savanykás - gyümölccsel is elkészíthető. Nyáron málnával, meggyel, eperrel nagyon finom.

Hozzávalók

  •  1/2 kg mascarpone
  • 4-5 közepes alma kislikú reszelőn lereszelve
  • reszelt citrom- és narancshéj
  • 1 narancs kicsavart leve
  • 1-2 ek savanykás lekvár
  • vaniliás cukor
  • csipet só
  • kanírozott gyümölcsdarabkák felkockázva
  • 1 zseléfix

Elkészítése

A zseléfixet 1 dl forró vízben feloldom, majd a kandírozott gyümölcsdarabkák kivételével az összes hozzávalót villával, - vagy akár turmixgéppel - összekeverem, a végén kerülnek bele a fenti gyümölcskockák. Meg kell kóstolni, ha szükséges utána kell ízesíteni, édesíteni. Ha tortakrémként használjuk, akkor még mielőtt megdermedne meg kell kenni a tortát. Tálaláskor mandarin-, szőlőszemekkel díszítjük. Ha gyümölcskrémként tálaljuk, akkor kis fagylaltos tányérokba kiszedve betesszük a hűtőbe. Ilyenkor gyümölcs-sziruppal, vagy tejszínhabbal tálaljuk. Egyszerű, gyors és nagyon finom.

A hozzászóláshoz be kell lépnie. Ha még nem regisztrált, a bal oldali menüben található linkre kattintva megteheti.