Volt itthon egy csomag csirke felsőcomb és néhány szál szép megtisztított répa. Ez volt az alapötlet. Ne legyen mindig csirkepörökölt... A fűszerezéstől lett különleges.
Régi, jól bevált receptem Karácsonyra a sonkás-aszaltszilvás egybesült pulykamell. Gyorsan, egyszerűen készíthető el, és fölséges melegen az ünnepi esti vacsoraként, majd Karácsony másodnapján akár előételként hidegen.
Az alapötletet a Cookpad - lánykori nevén apróséf - oldalról kaptam, és mint mindig most is némi módosítás történt. Az eredmény inkább hasonlít egy tortára, mint egy húsételre, ezért kapta ezt a nevet: csirkemell - torta. Rizzsel és sült célkával tálaltam. Férjem szerint 10 pontosra sikerült...
Valamikor ifjú asszony koromban már sütöttem egy Wellington bélszínt, nagy sikerrel. Nemrég a NoSalty oldalon láttam egy csirkemelles verziót. Kicsit aktualizáltam a saját stílusomnak megfelelően, a siker most sem maradt el.