A A A

IMG 4304 tnGyönyörű birsalmát kaptam a héten és volt 4 szelet bepácolt karaj a mélyhűtőben.Ebből szerettem volna alkotni valamit.Az eredmény élményszámba ment, ezért is teszem gyorsan közzé, nehogy a feledés homályába vesszen... Mire észbekaptam már el is fogyott, így kép sajnos nem készült róla.

Rozmaringos tarja csoben sutve tnFérjem szaftos húst kért vasárnapi ebédként. A szaftja egészen különlegesen finomra sikerült, a rozmaringos pác, a paradicsompüré és a tejföl, talán az a kis száraz bor is hozzájárult ehhez. Nem fogyókúrás ebéd, de 10 pontot kaptam rá..

sult karaj 20170701 tnCsaládunkban A SÜLTHÚS fogalom volt és mindig az egyben sült karajt értettük alatta. Én kicsit módosítottam a régi recepten. Ugyanígy készítem el a sülthúst akkor is, ha az alapanyag nem karaj, hanem comb, vagy csont nélküli tarja.

toltott spenotos szuzerme tnAz eredeti recepten annyit módosítottam, hogy a húst vékony sonkaszeletekkel beburkoltam és utána kötöztem át. Céklafasírtot ettünk hozzá, a fokhagymás tejföl ehhez is nagyon passzolt. Így ez az összeállítás március 15.-ét idézte.