• 1

    Ínycsiklandó finomságok...

  • 2

    a nagymama konyhájából...

  • 3

    hal-, vad, s mi jó falat,

  • 4

    csak kiváló alapanyagokból!

Copyright 2022 - Custom text here

Mentas zoldborso salataA szokásos éves nagycsaládi összejövetel alkalmával ennek a salátának különösen nagy sikere volt. A menta saját kis fűszeres kertemből került a salátába.

 


Hozzávalók

  • 2 szál zöldhagyma
  • 25 dkg zöldborsó
  • 1 fej saláta
  • 2 evőkanál ollóval vágott, lazán rakott friss mentalevél
  • 1 ek. mustár
  • só, frissen őrölt bors,
  • 1 tk. xillit
  • 2-3 ek. borecet
  • 2 teáskanál olívaolaj

 

Elkészítés
A salátaleveleket tépkedjük apróra, 2-3 levelet tegyünk fére a tálaláshoz. A zöldborsót - ha frissen vettük, - tisztítsuk meg és főzzük puhára. (Használhatunk konzerv borsót is, szűrjük le.)
Állítsuk össze a salátalét. Keverjük össze egy tálba a zöldhagymát (vagy snidlinget), a tépett salátaleveleket és a zöldborsót, öntsük rá a salátalét és szórjuk rá a mentaleveket. Keverjük össze, majd egy salátás tálba a salátalevekere kiöntve tálaljuk.
Hideg, meleg sültekhez, halhoz kiváló.

Facebook

Információk


 
 
helpnet
SÜTIK KEZELÉSE
Tájékoztatjuk, hogy honlapunkon sütiket (cookie-kat) használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet erről!