• 1

    Ínycsiklandó finomságok...

  • 2

    a nagymama konyhájából...

  • 3

    hal-, vad, s mi jó falat,

  • 4

    csak kiváló alapanyagokból!

Copyright 2022 - Custom text here
imageNéhány éve tanultam a sógornőmtől. Sokkal finomabb, mint a hagyományos vizes salátalével készült saláta, azóta már csak így készül nálunk a rántott hús elmaradhatatlan kellékeként.

Hozzávalók:

  • 1 fej zöldsaláta
  • 1 csomag újhagyma
  • Készíthetjük almával, vagy paradicsommal is, akkor + 1 alma, és/vagy 2-3 paradicsom, ahogy tetszik.
  • 1 mokkáskanál só
  • 1 kiskanál frissen darált törött bors
  • édesítő, vagy cukor ízlés szerint
  • 1/2 dl tárkony, vagy almaecet
  • 1/2 dl olivaolaj
  • 1 evőkanál mustár

 

Elkészítése:

A salátaöntethez valókat a salátás tálban kikeverjük.
A salátát bő vízben megmossuk, az újhagymát felszeleteljük, az almát, vagy paradicsomot felkockázzuk

A salátát tépkedve az öntethez keverjük, a többi alkatrészt beleszórjuk és az egészet salátás kanállal alaposan összekeverjük. Finomabb lesz, ha 1 órát a hűtőben pihentetjük. Mondanom sem kell, bármilyen más saláta alapanyagot érdemes ezzel az öntettel elkészíteni, pl. édeskömény-saláta, kínai kel saláta, stb.

Facebook

Információk


 
 
helpnet
SÜTIK KEZELÉSE
Tájékoztatjuk, hogy honlapunkon sütiket (cookie-kat) használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet erről!