Forró levesek
Cukkini-leves
Szeretjük a zöldség-leveseket. A cukkinilevest én egy kis vágott kaporral, tejföllel készítem, citrommal kicsit savanyítom.
Hozzávalók:
- fejenként 1-1 cukkini
- 1-2 ek olivaolaj
- 1 kis fej hagyma
- 1-2 tojás
- 2 dl tejföl
- só, bors, csipetnyi curry és őrölt szerecsendió
- 1 csokor vágott kapor
- fél citrom leve
- 1 kockacukor, vagy csepp édesítő
Elkészítése:
A felkarikázott hagymát az olajon megdinsztelem, rádobom a karikára vágott cukkinit, némi pirítás után felöntöm 1 dl vízzel és puhára főzöm. A tejfölbe belekeverem a tojást, a fűszereket, a kaprot, a citromlevét és az édesítőt. A cukkinit botmixerrel megturmixolom, majd belekeverem a fűszeres tejfölt és állandó keverés mellett egyszer megrottyantom. Némi vízzel, vagy tejjel felengedem, hogy leves sűrűségű legyen. Levesgyönggyel tálalom.